Про реформу ринку електричної енергії популярно

21 бер 2019

Про реформу ринку електричної енергії популярно

   Популярно, доступно і лаконічно про реформу ринку електричної енергії розповідає глядачам відеоролик, розроблений Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП, Регулятор) і опублікований на Youtube.

   Пропонуємо увазі читача текст ролика:
«Реалізація реформи почалась ще у 2017 році з прийняття Закону України «Про ринок електричної енергії». Основна мета реформи – це конкуренція у електропостачанні. Роздрібний ринок електричної енергії передбачає розділ обленерго на розподільчі компанії та електропостачальників. Старий договір з обленерго у такому випадку анульовується. Розподільчі компанії будуть розподіляти та транспортувати енергію. Електропостачальники постачатимуть елекетроенергію споживачам за вільним цінами, конкуруючи між собою. Ціни постачальників універсальних послуг будуть регулюватися тарифом. Для переходу від старого до нового постачальника електроенергії не потрібно звертатися до них. Ніяких черг та бюрократії. Побутовим та малим не побутовим споживачам будуть надіслані заяви-приєднання від розподільчих кампаній та постачальників. Усі інші споживачі, які не потрапляють під визначення побутових та малих непобутових, згідно нового Закону отримують право обрати собі конкурентного електропостачальника відповідно до обраної ними комерційної пропозиції.
Згідно Закону України «Про ринок електричної енергії» передача постачальнику універсальних послуг персональних даних побутових та малих непобутових споживачів не потребує отримання згоди чи повідомлення таких споживачів, оскільки вважається такою, що здійснена у загальносуспільних інтересах. Більше інформації на сайті www.nerc.gov.ua». Регулюємо енергетику майбутнього».

   Як ми вже повідомляли, Регулятор розробив 9 відео роликів у мультимедійному форматі. Вони спрямовані на підвищення рівня поінформованості споживачів про особливості функціонування роздрібного ринку електричної енергії та доступні на офіційному каналі в Youtube.