Оголошено творчий конкурс для школярів Черкас: «Я, Світ і зелена (стала) енергія 2019»

06 травня 2019

Оголошено творчий конкурс для школярів Черкас: «Я, Світ і зелена (стала) енергія 2019»

  З 20 квітня стартував творчий конкурс для учнів 5-9 класів загальноосвітніх шкіл Черкас «Я, Світ і зелена (стала) енергія 2019». 
   Цей конкурс проводиться у рамках заходів, присвячених проведенню у Черкасах щорічних Днів сталої енергії. Цьогоріч їх організаторами виступили влада обласного центру у особі Департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради, Департаменту економіки та розвитку Черкаської міської ради спільно з ТОВ «Черкасиенергозбут».
  Відповідно до Положення, конкурс «Я, Світ і зелена (стала) енергія 2019» проводиться у двох номінаціях: конкурс малюнку та поетичний конкурс. Конкурс малюнку буде проведений у двох вікових категоріях. Перша - учні 5-7 класів, друга - учні 8-9 класів.
   Конкурсні роботи з 10 до 17 травня включно прийматимуть у Черкаському міському методичному кабінеті установ освіти, у к.112 (методист Юлія Дєєва)    Департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради, що знаходиться за адресою м. Черкаси, вул. Гоголя, 251.
   Призами забезпечує ТОВ «Черкасиенергозбут». У призовому фонді конкурсу є цінні призи, як то планшети, колонки і наушники до телефонів тощо. 
Крім того, кожний учасник конкурсу отримає сертифікат юного спеціаліста по зеленій енергії та подарунки від ТОВ «Черкасиенергозбут» у вигляді брендованої продукції компанії: блокноти, ручки, чашки, термочашки тощо. 
   Наказом Департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради № 288 від 17.04.2019 року «Про проведення міського конкурсудитячої творчості «Я, Світ і «зелена»(стала) енергія» оголошено про початок конкурсу, визначено його мету, затверджено Положення про проведення конкурсу, директорів загальноосвітніх шкіл Черкас зобов’язано забезпечити участь школярів у конкурсі та надходження творчих робіт у визначений термін у Черкаський міський методичний кабінет установ освіти. 
  Метою конкурсу є формування активної й свідомої позиції молоді щодо значення енергозбереження у різних аспектах духовного, соціально-економічного, політичного та культурного життя суспільства, активізація учнівської молоді до процесу підвищення поінформованості місцевих громад стосовно сучасних способів ощадного й ефективного використання енергії та ширшого залучення відновлюваних джерел енергії в руслі загальноєвропейської політики протидії глобальній зміні клімату, формування високої культури енергоспоживання. А також виховання у дітей бережливого ставлення до природи і її ресурсів; свідомої позиції відносно ощадливого використання енергії; акцентування уваги дітей на проблемах енергозбереження, енергоощадності, енергоефективності у сенсі того, що прагнення і конкретні дії щодо вирішення цих проблем сприяють зростанню економічного, соціального та культурного розвитку української держави і нації; активізація творчого потенціалу учнівської молоді; сприяння розвитку дитячої творчості та виявлення, відбір та підтримка талановитих школярів. 
   Більш детальну інформацію про умови конкурсу можна отримати в адміністраціях загальноосвітніх шкіл Черкас, а також у відділі комунікації ТОВ "Черкасиенергозбут" за телефонами (068) 106 59 34, 066 442 25 27.