Колективний договір затверджено

07 травня 2019

Колективний договір затверджено

 ТОВ «Черкасиенергозбут» продовжує працювати у межах визначених законодавством України. 
 Так, нещодавно відбулась конференція трудового колективу ТОВ «Черкасиенергозбут» під час якої було ухвалено низку рішень, важливих для Товариства та його працівників. 
   У конференції взяли участь делегати, що представляли структурні підрозділи Товариства, члени профкому та директор підприємства.
   Як розповів присутній на конференції голова Черкаської обласної організації профспілки працівників енергетики та електротехнічної промисловості Олександр Молдованов, всі делегати, яких було обрано для участі у конференції, прибули вчасно і у повному складі, конференція відбулась легітимно.
   - У порядку денному було три питання: обговорення та ухвалення колективного договору на два роки –  2019 та 2020; прийняття правил внутрішнього трудового розпорядку Товариства та обрання членів комісії по розгляду індивідуальних трудових спорів. Всі питання розглянуто, проекти згаданих документів ухвалено. Адміністрація підприємства запевнила, що кожний з 22 Центрів обслуговування споживачів ТОВ «Черкасиенергозбут», після проведення реєстрації у відділі соціальної політики Черкаської міської ради, отримає по примірнику з щойно ухвалених документів, – прокоментував Олександр Молдованов.
   Важливість для трудового колективу ухвалених конференцією рішень відзначив і директор ТОВ «Черкасиенергозбут» Євгеній Лут.
  - Колективний договір повинен бути на підприємстві. Адже у будь-якому випадку, коли є дві сторони – колектив і адміністрація, то виникнення трудових спорів цілком ймовірне. А відтак, повинен існувати і механізм їх вирішення. Це потрібно у першу чергу для дотримання принципу рівноправ’я у колективі та забезпечення порядку на підприємстві. Звичайно ж, ми будемо вибудовувати стосунки між колективом і адміністрацією так, щоб уникати конфліктних ситуацій, і щоби трудові спори взагалі не виникали. Крім того, колективним договором чітко визначений соціальний захист працівника Товариства: право на різні види матеріальної допомоги, оплачувані додаткові відпустки тощо, –  виклав свою позицію Євгеній Лут.