У світі понад третина виробленої електроенергії – «зелена»

11 травня 2019

У світі понад третина виробленої електроенергії – «зелена»

   Вже 33% усіх потужностей у світі виробляють електроенергію саме із відновлюваних джерелах
  Про це повідомив сайт Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження.
   У 2018 р. потужності відновлюваної електроенергетики у всьому світі зросли на 171 ГВт. Це майже на 8% більше, ніж у 2017 році.
   Більшість нових об’єктів «чистої» енергетики у 2018 р. – це майже 100 ГВт СЕС і близько 50 ГВт ВЕС.
  Про такий динамічний розвиток «зеленої» енергетики у всьому світі інформує авторитетне Міжнародне агентство з відновлюваних джерел енергії (IRENA), повноцінним членом якого із 2018 р. також є Україна.
  Загалом, на глобальному ринку встановлено понад 2300 ГВт потужностей «чистої» електроенергетики. Це вже третина від усіх об’єктів, що виробляють електроенергію у всьому світі.
  Зокрема, найбільше «чисте» джерело електроенергії у світі – це гідроенергетика із майже 1200 ГВт. Решта потужностей – це: вітроенергетика -  564 ГВт;  сонячна енергетика – 480 ГВт; біоенергетика – 121 ГВт; геотермальна – 13 ГВт;  енергія хвиль – 500 МВт.
 Країни, що повністю використовують потенціал відновлюваної енергетики, отримають низку соціально-економічних вигод, а також декарбонізацію своєї економіки.
 «Тож «зелена» енергетика – один із незворотніх курсів на енергетичну незалежність, яким вже давно рухаються провідні країни світу і який обрала Україна на свою користь», - прокоментував Голова Держенергоефективності Сергій Савчук.