День української вишиванки відзначив колектив ТОВ «Черкасиенергозбут»

16 травня 2019

День української вишиванки відзначив колектив ТОВ «Черкасиенергозбут»

   ТОВ «Черкасиенергозбут» - не тільки надійна і успішна енергопостачальна компанія, але й патріотична. Колектив компанії активно долучився до відзначення Всесвітнього дня української вишиванки. 
   Сьогодні на роботу в українських вишиваних сорочках вийшли майже всі працівники ТОВ «Черкасиенергозбут». Ініціативу підхопив і персонал всіх 22 Центрів обслуговування споживачів (ЦОС), які надають послуги населенню в м. Черкаси та в усіх районах області.
Колектив кожного ЦОС за прикладом колег з обласного офісу компанії, зафіксували свою участь у патріотичній акції, сфотографувавшись біля своїх офісів.
   З історії свята. День вишиванки, як сказано у Вікіпедії, почали відзначати з ініціативи студентів Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича. Поштовхом стало те, що кілька студентів регулярно приходили на пари у  вишиванках. У 2006 році студенти запропонували своїм однокашникам вибрати один день, у який всі прийдуть на навчання у вишиванках. До ініціативи студентів приєдналось кілька викладачів. А далі свято швидко вийшло за межі і Чернівецького університету, і Буковини та поширилось на просторах Вітчизни. Завдяки українській діаспорі свято набуло  популярності не тільки в Україні, але й далеко за її межами.  
   Всесвітній день української вишиванки щороку святкують у третій четвер травня. Щоб долучитись до свята потрібно лише у день його проведення одягнути вишиванку і прийти у ній на роботу чи навчання.