Як вирішувати проблему накопичення боргів за електроенергію: точка зору Комітету ВРУ

21 травня 2019

Як вирішувати проблему накопичення боргів за електроенергію: точка зору Комітету ВРУ

   Проведення нарад з представниками місцевої влади, Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг  (НКРЕКП) і водоканалів щодо встановлення причин накопичення боргів та шляхів вирішення цієї проблеми, ініціює Координаційний центр із забезпечення запровадження нового ринку електроенергії.
   Робоча нарада з обговорення проблемних питань ринку електричної енергії нещодавно відбулась у Комітеті з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки Верховної Ради України.
   Як повідомив веб-сайт Комітету, під час наради члени Координаційного центру обговорили проблемні питання ринку електричної енергії та координації спільної роботи в рамках Координаційного центру із забезпечення запровадження нового ринку електроенергії.
   За підсумками трьох місяців функціонування роздрібного ринку електроенергії члени Координаційного центру обговорили основні проблеми, що постають перед ними, зокрема, накопичення заборгованостей. В результаті вирішили провести низку нарад із представниками місцевої влади, НКРЕКП та водоканалів щодо встановлення причин накопичення боргів та шляхів вирішення цієї проблеми.