Україна, Австрія та Італія стимулюватимуть розвиток «зеленої» енергетики разом

23 травня 2019

Україна, Австрія та Італія стимулюватимуть розвиток «зеленої» енергетики разом

    Тісне партнерство у відновлюваній енергетиці у рамках нового Проекту ЄС Twinning, започаткували Державне агентство з енергоефективності та енергозбереження України разом з колегами з Австрії та Італії.
   Як інформує сайт Держенергоефективності, впродовж року планується працювати з європейськими експертами над: гармонізацією українського законодавства до положень 28-ї Директиви ЄС; реалізацією завдань та цілей України у відновлюваній енергетиці; покращенням доступу до інформації про «чисту» енергетику для широкого загалу.
   Австрійські та італійські партнери також поділяться кращими європейськими практиками щодо створення інвестиційно-привабливих умов для запровадження «зелених» проектів.
  «Україна, у свою чергу, активно займається розвитком зазначеної сфери. Завдяки законодавчим змінам  протягом останніх 5 років в українські «зелені» проекти вже інвестовано 2,5 млрд євро. Втім, на досягнутому не зупиняємося і досвід ЄС стане нам у нагоді», - повідомив Голова Держенергоефективності Сергій Савчук.
   Як відомо, нова директива ЄС з відновлюваної енергетики встановлює мету - щонайменше 32% «чистої» енергії до 2030 року. Наприклад, в Австрії у 2017 р. понад 70% електроенергії вироблялося із «чистих» джерел. При цьому, ця країна вже ставить перед собою амбітну мету - у 2030 році отримувати 100% електроенергії з відновлюваних джерел.