До уваги керівників комунальних закладів та бюджетних установ всіх рівнів!

03 гру 2018

До уваги керівників комунальних закладів та бюджетних установ всіх рівнів!

Відповідно до частини 11 пункту 13 розділу XVII Закону України «Про ринок електричної енергії» встановлено, що на період з 1 січня 2019 року по 31 грудня 2020 року включно універсальні послуги, окрім побутових та малих непобутових споживачів, надаються постачальником таких послуг також бюджетним установам незалежно від розміру договірної потужності та іншим споживачам, електроустановки яких приєднані до електричних мереж з договірною потужністю до 150 кВт. У зазначений період на бюджетні установи незалежно від розміру договірної потужності та на інших споживачів, електроустановки яких приєднані до електричних мереж з договірною потужністю до 150 кВт, поширюються всі права та обов’язки, передбачені Законом України «Про ринок електричної енергії» для малих непобутових споживачів щодо отримання універсальних послуг, передбачених статтею 63 цього Закону.

Відповідно до пункту 3.1.5. Правил роздрібного ринку електричної енергії (далі - ПРРЕЕ), затверджених Постановою НКРЕКП № 312 від 14 березня 2018 року, електропостачальник розміщує у відкритому доступі форму відповідного договору, який пропонується споживачам до укладення. До договору про постачання електричної енергії споживачу або договору про постачання електричної енергії постачальником універсальних послуг відповідний електропостачальник має розробити з урахуванням вимог законодавства публічні комерційні пропозиції та розмістити їх на своїх офіційних веб-сайтах та на сайті Регулятора.

На офіційному сайті ТОВ «Черкасиенергозбут»http://energozbut.ck.ua/pob.html розміщено публічний договір про постачання електричної енергії постачальником універсальних послуг.

Інформація щодо прогнозованої середньої закупівельної ціни електроенергії на І квартал 2019 року, що має містити комерційна пропозиція електропостачальника (п. 3.2.7. ПРРЕЕ) відсутня і буде оприлюднена на сайті товариства після оголошення тарифу Регулятором – НКРЕКП.

Підприємства, установи, організації, які проводять закупівлю товарів і послуг у відповідності до Закону України «Про публічні закупівлі», мають вчиняти  дії з проведення тендерів для закупівля електроенергії у 2019 році. У випадку, якщо замовником було двічі відмінено тендер через відсутність достатньої кількості учасників, застосовується переговорна процедура.

Товариство має намір приймати участь у зазначених процедурах.