Засобом подолання енергетичної бідності є економічне зростання та енергоефективність, - Олексій Оржель

03 вер 2019

Засобом подолання енергетичної бідності є економічне зростання та енергоефективність, - Олексій Оржель

   Об’єднання вісьмох міністерств у чотири відбулось у складі нового Кабінету Міністрів України. Зміни охопили і Міністерство енергетики та вугільної промисловості, яке нині об'єднується з Міністерством екології та природних ресурсів України. Нове Міністерство енергетики та захисту навколишнього середовища очолив Олексій Оржель. 
   «Основна мета об'єднання двох міністерств - забезпечити комплексний підхід до державної політики у сфері використання природних ресурсів та енергії та сформувати єдину державну політику щодо подолання негативних наслідків глобальної зміни клімату. Такий підхід наразі є загальноприйнятим у європейській та світовій практиці, зокрема у таких країнах ЄС, як Франції, Данії, Греції, Португалії, а також Австралії», - прокоментував рішення Олексій Оржель на сайті Кабінету Міністрів України.
   Новопризначений Міністр наголосив, що засобом подолання енергетичної бідності є економічне зростання та енергоефективність, а в програмі діяльності Уряду є плани щодо збільшення обсягів відновлюваної енергетики, нарощування видобутку власних енергоносіїв.
   «Ми підтримуємо розвиток відновлювальної енергетики і з точки зору інвестицій та зменшення шкідливого впливу на довкілля. Ми повинні зрозуміти, які енерговтрати відбуваються в процесі споживання, і відтак створити комплексну урядову програму максимальної енергетичної та екологічної ефективності. Для очолюваного мною міністерства зростання економіки є також пріоритетом з акцентом на енергоефективність на рівні інфраструктури. Це є способом подолання енергетичної бідності», - зазначив Олексій Оржель.