Фонд енергоефективності за 5 років планує термомодернізувати щонайменше 16 тис. будинків

07 жов 2019

Фонд енергоефективності за 5 років планує термомодернізувати щонайменше 16 тис. будинків

Програма "Енергодім" фонду, яка діятиме до кінця 2023 року, має покращити екологічний стан країни та зменшити споживання газу. Фонд енергоефективності протягом п'яти років планує впровадити проекти з термомодренізації у мінімум 16 тис. будинків. 

Про це під час щорічного засідання Спеціальної робочої групи по "зеленим" діям Організації економічного співробітництва та розвитку (OECD) повідомила очільниця фонду - Юлія Головатюк-Унгуряну. У рамках блоку, присвяченого екологічним фондам, що працюють у різних країнах,  Головатюк-Унгуряну презентувала Фонд енергоефективності як нещодавно створену нову інституцію, діяльність якої сфокусована на підтримці енергоефективних заходів для багатоквартирного житлового сектору. Директор Фонду зазначила, що реалізація програми "Енергодім”, має значно покращити екологічний стан країни і зменшити споживання газу. За підрахунками впровадження проектів Фонду енергоефективності буде реалізовано щонайменше у 16 тис. будинків протягом 5 років. 

"Основна задача Фонду та уряду в цілому - це покращення життя населення шляхом заощадження коштів на енергоносіях. В результаті імплементації програми "Енергодім" співвласники багатоповерхівок отримають не лише значну економію, а й поліпшать зовнішній вигляд будинків, підвищать комфорт проживання, а це значно продовжать строк експлуатації будівлі"- прокоментувала Головатюк-Унгуряну. Як повідомлялося, Мінрозгром анонсував заміну програми "теплих кредитів" на програми Фонду енергоефективності уже з 2021 року. "Енергодім" - це програма часткового відшкодування витрат на заходи із енергоефективності в багатоквартирних будинках. Програма затверджена Наглядовою радою Фонду 16 серпня 2019 року та діє до 31 грудня 2023 року на всій території України, окрім тимчасово окупованих територій.

 За матеріалами "Українська енергетика"