16 жов 2019

"Центренерго" збільшила вироблення електроенергії на 70%

    У жовтні 2019 року енергокомпанією "Центренерго” заплановано вироблення електроенергії на рівні 1400 мільйонів кВт-год, що на 71% більше, ніж в липні 2019 року.

 Про це повідомляє прес-служба "Центренерго”: "За липень-вересень ПАТ "Центренерго” збільшило місячне вироблення електроенергії на 31% з 821 млн кВт-год в липні до 1076 млн кВт-год у вересні. У жовтні заплановано вироблення на рівні 1400 млн кВт-год, що на 71% більше, ніж в липні, і на 30% більше, ніж у вересні. Таке збільшення виробництва компанії покращує конкуренцію на ринку й зменшує потенційний дефіцит і забезпечує країну своїм виробництвом електроенергії”. 

    Зазначається, що ринкова частка ПАТ "Центренерго” серед компаній теплової генерації становить менше 20%. "Однак у зв’язку з необхідністю покриття дефіциту на ”ринку на добу вперед" компанія прийняла рішення, що починаючи із листопада 90% своєї електроенергії буде продавати на РДН. Таким чином, за двосторонніми контрактами компаній буде продаватися не більше 10% електроенергії, яка буде вироблена у листопаді”, – повідомили у прес-службі.

   В енергокомпанії зазначають, що у вересні на РДН дефіцит виникав майже в усі години доби, а в деякі години споживачі могли купити лише 30-40% електроенергії від своїх потреб, що призводило до нестабільності й цінового зростання.