Уряд направив більше 1 млрд гривень в капітал Фонду енергоефективності

18 лис 2019

Уряд направив більше 1 млрд гривень в капітал Фонду енергоефективності

  Щорічне поповнення статутного капіталу передбачене в законодавстві. Кабінет міністрів збільшив статутний капітал Фонду енергоефективності на 1,12 млрд грн до 2,72 млрд грн. Така постанова уряду опублікована на сайті Урядового порталу. Це щорічне заплановане поповнення статутного капіталу, відповідно до угоди із Європейським Союзом, пояснила координаторка житлово-комунальних та енергетичних програм "Опори" - Тетяна Бойко.  

   Нагадаємо, програма Фонду енергоефективності реалізовується у співпраці із Міжнародною фінансовою корпорацією – IFC, за підтримки проектів Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH та Програми розвитку ООН (ПРООН).  Діяльність Фонду фінансується за рахунок коштів державного бюджету та донорів, якими наразі є Європейський Союз та Німеччина. Фонд вже отримав 50 млн євро фінансування від ЄС. А угоду, ще на 54 млн євро підписали на П’ятому засіданні Ради асоціації між Україною та ЄС.

   Уряд створив Фонд енергоефективності у 2018 році. Очікується, що за 3-5 років роботи Фонду щорічна економія газу за рахунок ефективного використання палива становитиме не менше 1,5 млрд кубометрів, при цьому запуск нових виробництв на основі новітніх технологій дозволить створити додатково близько 75 тис. нових робочих місць.

За матеріалами "Українська Енергетика"