До уваги споживачів, які мають пільги на оплату житлово-комунальних послуг!

28 лис 2019

До уваги споживачів, які мають пільги на оплату житлово-комунальних послуг!

    Звертаємо увагу на зміну порядку надання пільг на оплату житлово-комунальних послуг.

   Починаючи із жовтня 2019 року відповідно до Закону України від 09.11.17 № 2189-VIII «Про житлово-комунальні послуги» пільга надається у грошовій формі.

  Розраховані органами соціального захисту населення суми пільг перераховуватимуться АТ «Ощадбанк» для подальшого проведення ним розрахунків із організацією, яка надає послуги для кожного пільговика індивідуально (безготівкова форма).

   Пільговикам, які подали заяву до органу соціального захисту населення на отримання пільги готівкою, виплата буде здійснюватися у зазначений в заяві спосіб (банк або пошта).

    У зв’язку з цим платіж за послугу нараховується у повному обсязі, без врахування знижки, яка надається пільговику.

   Отримавши готівку пільговик має сплатити за надані послуги повністю. Інші пільговики сплачують, як і раніше, частину платежу, а суму пільги АТ «Ощадбанк» за них перерахує організації, яка надає послуги (за наявності даних про номер мобільного телефону пільговик отримає інформаційне повідомлення від банку про проведені платежі).

    Враховуючи, що відповідний механізм запроваджується в Україні вперше, із технічних причин можливі неточності нарахування окремим особам суми пільг за жовтень 2019року. У такому разі, рекомендуємо звернутися до органу соціального захисту населення за місцем проживання. Сума пільги у такому випадку за жовтень буде донарахована в наступному місяці.