До дня пам'яті та примирення

08 травня 2020

До дня пам'яті та примирення

Сьогодні в Україні та всьому світі відзначають День пам'яті та примирення. Це сумна дата, коли ми пригадуємо жертв Другої світової війни, пригадуємо, яку ціну заплатили українці заради перемоги над нацизмом. Ми згадуємо тих, хто загинув, і тих, хто залишився живим.

Наразі й досі триває процес переосмислення історії: ми продовжуємо усвідомлювати, що в 1945-му році був переможений лише німецький нацизм, але боротьба з іншими тоталітарними режимами й досі триває та продовжує приносити свої жертви. 

Але ця перемога була не даремна. Вона допомогла нам здобути власну перемогу у війні пам'яті: примирити українське суспільство та показати, що історія – це не привід для ворожнечі, а наша спільна спадщина, і що жертви минулих поколінь шанують і поважають у сучасній незалежній Україні.

Тому у цей День пам'яті та примирення, як ніколи, потрібно виявити взаєморозуміння, чути одне одного та об’єднатися на ґрунті любові до своєї батьківщини і обов'язку її захищати.

І нехай наша пам'ять про сумні сторінки історії людства стане запорукою унеможливлення їх повторення у майбутньому та сприятиме об’єднанню суспільства навколо ідеї захисту України.