Змагання лучників у Черкасах

07 вер 2020

Змагання лучників у Черкасах

З 30 серпня по 5 вересня у Черкасах проходив Чемпіонаті України зі стрільби з лука для дорослих. ТОВ «Черкасиенергозбут» вирішило не лишатись осторонь і надати підтримку в проведенні заходу. 

На думку організаторів змагання – це найважливіший старт сезону. 
 
Даний Чемпіонат мав стати одним з етапів відбору до Олімпійських ігор та відбутися в Новій Каховці ще в квітні. Але через карантин усі великі міжнародні змагання були скасовані, а їх відбіркові етапи зміщені. І так сталося, що даний чемпіонат віддали Черкасам.

У змаганнях цього року взяли участь 16 областей, кожна з яких виставила найсильнішу команду. Загалом, 187 кращих лучників України з’їхались до Черкас, серед них чемпіони Європи, світу, Європейських Олімпійських ігор, майстри спорту міжнародного класу, заслужені майстри спорту, а також чемпіон Олімпійських ігор в Пекіні Віктор Рубан.

Суддівську бригаду очолила єдина на даний момент в Україні суддя міжнародної категорії Наталія Родіонова.

Важливість даного чемпіонату складно переоцінити, тому що за його результатами спортсмени заробляють національний рейтинг. А оскільки цього року міжнародних змагань вже не буде, то це боротьба за право відбору на Олімпійські ігри наступного року.

Відтак, особливо приємним є той момент, що Черкаська команда лучниць у складі Софії Новіцької, Єлизавети Сікало та Марії Коваленко, не зважаючи на дійсно високу кваліфікацію суперників, виборола друге місце.

Тож вітаємо наших срібних призерок та бажаємо нашим спортсменкам найвищих олімпійських здобутків!