Нічний тариф для побутових споживачів не змінився, - Оксана Кривенко

01 лют 2019

Нічний тариф для побутових споживачів не змінився, - Оксана Кривенко

Велика кількість звернень від громадян надійшла до Національної комісії що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) щодо «нічних» тарифів на електричну енергію. Про це у «Фейсбук» повідомила голова НКРЕКП Оксана Кривенко.

 

«Враховуючи велику кількість звернень щодо «нічних» тарифів на електричну енергію, хочу надати роз`яснення.

Перше і найголовніше: для побутових споживачів диференційовані тарифи на електроенергію за періодами часу залишились незмінними (!). Отже кожен побутовий споживач має право використовувати такі тарифи за умови наявності зонного лічильника.

Що стосується застосування таких диференційованих тарифів для непобутових споживачів – це питання домовленостей між таким споживачем та його постачальником. Тобто, непобутовий споживач може використовувати диференційовані тарифи за умови налагодження домовленостей із постачальником та встановлення відповідної системи обліку електроенергії.

Нагадаю, що з 01 січня 2019 розпочав функціонувати новий роздрібний ринок електроенергії, де формування комерційної пропозиції належить до функцій постачальника. Саме постачальник формує комерційну пропозицію та кінцеву вартість електроенергії. На сьогодні ціни на оптовому ринку електричної енергії формуються погодинно.

Водночас саме непобутовий споживач має звертати увагу на комерційну пропозицію постачальника та проводити необхідні переговорні процедури. У цьому і є суть ринку», - пояснила Оксана Кривенко