У колективу ТОВ «Черкасиенергозбут» вже є своя профспілка

04 лют 2019

У колективу ТОВ «Черкасиенергозбут» вже є своя профспілка

Установчі збори членів первинної профспілкової організації днями відбулись у трудовому колективі ТОВ «Черкасиенергозбут». Головним їх результатом стало створення первинної профспілкової організації підприємства.

Таке рішення працівники Товариства ухвалили одноголосно. Одностайність голосування засвідчило те, що працівники нового підприємства мають активну громадську позицію.

У ході зборів обрано голову первинної профспілкової організації, профспілковий комітет у кількості семи осіб та ревізійну комісію із трьох осіб.

Нову первинну профспілкову організацію очолив начальник відділу по роботі з юридичними споживачами Юрій Олійник. Той факт, що члени профспілки висунули на посаду голови лише його кандидатуру, яку підтримали одноголосно, говорить сам за себе. У колективі Юрій Олійник має авторитет людини, яка вміє відстоювати власну думку.

- Можливо мене обрали тому, що у свій час я працював у страйковому комітеті апарату управління ПАТ «Черкасиобленерго» під час протестних подій, викликаних заборгованістю по зарплаті. Також я був членом цехового комітету та заступником начальника цехового комітету, і тому маю певний досвід профспілкової роботи, - прокоментував своє обрання новий профспілковий лідер.

Утворення нової профспілкової організації має чимале значення для профспілкового життя енергетичної галузі області. У цьому переконаний голова Черкаської обласної організації профспілки працівників енергетики та електротехнічної промисловості Олександр Молдованов, який, відповідно до волевиявлення колективу підприємства, вів установчі збори.

Як розповів лідер профспілки обласного рівня, нагальна потреба в утворенні нової первинної профспілкової організації виникла у зв’язку зі створенням нового підприємства ТОВ «Черкасиенергозбут». Адже профспілка потрібна для захисту прав працівників підприємства – членів профспілки.

- Приємно бачити, коли на твоїх очах народжується нова первинна профспілкова організація. Бо хто як не вільні і сильні профспілки є надійним інструментом захисту трудових та соціально-економічних прав найманих працівників. Дуже вдячний керівнику ТОВ «Черкасиенергозбут» Євгенію Луту за те, що він не тільки підтримав бажання трудового колективу щодо створення первинної профспілкової організації, але й виявив щире прагнення співпрацювати з профспілкою. Шкода, що не всі керівники підприємств усвідомлюють те, наскільки важливими є роль і місце профспілки у трудовому, суспільному, економічному та культурному житті країни, - зазначив Олександр Молдованов.

За його словами, факт утворення первинної профспілкової організації у трудовому колективі нового підприємства є беззаперечним доказом розвитку і зміцнення профспілкового руху на Черкащині.