В Україні готуються впроваджувати «розумні мережі»

17 травня 2019

В Україні готуються впроваджувати «розумні мережі»

 Чергове засідання робочої групи Міненерговугілля з підготовки Концепції впровадження «розумних мереж» в Україні до 2035 року та середньострокового Плану заходів з впровадження «розумних мереж» в Україні відбулося під керівництвом генерального директора Директорату енергетичних ринків Ольги Буславець.
  Про це повідомив сайт Міністерства енергетики та вугільної промисловості України.
 На зустрічі розглядався звіт міжнародного та локального консультантів Міненерговугілля з питань розвитку «розумних мереж» в Україні на тему: «Формування пропозицій з розвитку «розумних мереж» та визначення комплексу довгострокових і середньострокових заходів з розвитку «розумних мереж».
   Під час обговорення члени робочої групи висловили концептуальні зауваження до звіту та прийняли рішення повернути його на доопрацюванняміжнародному та локальному консультантам у місячний термін.
Впровадження технологій «розумних мереж» мають створити технологічне підґрунтя для ефективної роботи операторів системи передачі, розподілу та постачальників електроенергії у новому конкурентному ринку електроенергії з урахуванням зростання частки розподіленої відновлюваної енергетики.