Які реформи відбулись у сфері енергоефективності в Україні

08 сер 2019

Які реформи відбулись у сфері енергоефективності в Україні

   Тему розвитку сфери енергоефективності як важливої складової енергобезпеки країни під час інтерв’ю для «KyivPost» обгоговорив Голова Державного агентства енергоефективності та енергозбереження України Сергій Савчук. 
   Про це повідомляє сайт  Держенергоефективності.
  Зокрема, Сергій Савчук назвав ключові впроваджені та діючі механізми енергоефективності:
  - затребувана Урядова програма «теплих кредитів», яка за 5 років допомогла близько 650 тис. родин  (а це, фактично, цілий регіон) впровадити енергоефективні заходи та заощаджувати до 50% більше на енерговитратах;
  - ЕСКО-механізм, завдяки якому укладено понад 330 енергосервісних контрактів вартістю більше 430 млн грн на модернізацію бюджетних установ. Економія енергоспоживання складає від 15% до 70%.
   Водночас Держенергоефективності спільно із Проектом ПРООН з енергосервісу веде роботу над удосконаленням законодавства у цій сфері та підвищенням інституційної спроможності місцевої влади щодо залучення ЕСКО-інвестицій.
   Значну підтримку Україні у розвитку сфери енергоефективності надає GIZ, що тісно співпрацює із місцевими громадами, муніципалітетами, лікарнями, промисловими компаніями.