Уряд удосконалив механізм покладення спеціальних обов'язків на суб'єктів ринку електричної енергії

16 сер 2019

Уряд удосконалив механізм покладення спеціальних обов'язків на суб'єктів ринку електричної енергії

   Відповідний проект постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до Положення про покладення спеціальних обов’язків на учасників ринку електричної енергії для забезпечення загальносуспільних інтересів у процесі функціонування ринку електричної енергії» схвалено на засіданні Кабінету Міністрів 14 серпня 2019 року.
  Про це повідомив офіційний сайт Міністерства енергетики та вугільної промисловості України. 
   У Міністерстві переконані, що прийняття документа забезпечить удосконалення механізму покладення спеціальних обов’язків на учасниківринку та сприятиме конкуренції, створенню умов для зниження ціни на електричну енергію для великих промислових споживачів в умовах нового ринку електричної енергії.
   «Зазначеною постановою для врегулювання проблеми закупівлі обсягів електричної енергії операторами систем розподілу для компенсації технологічних втрат електричної енергії встановлено  обсяги купівлі електричної енергії на електронних аукціонах операторами систем розподілу електричної енергії та оператором системи передачі не більше 50%  відсотків обсягів, необхідних для компенсації технологічних втрат електричної енергії на її передачу та розподіл. Крім того, з метою розвитку конкуренції на ринку електричної енергії проектом постанови зменшено обсягобов᾽язкового продажу електричної енергії ДП НАЕК «Енергоатом» для виконання спеціальних обов᾽язків. Цедасть можливість забезпечити  доступність електричної енергії, виробленої на атомних електростанціях, для великих енергоємних підприємств, що сприятиме підвищенню їх конкурентоспроможності», - йдеться у повідомленні.