Сонячні дахи від Tesla

29 жов 2019

Сонячні дахи від Tesla

    У минулі вихідні Tesla представила нове покоління революційної сонячної черепиці - Solar Roof. Це вже третє покоління черепиці Tesla, яка поки що, так і не набула масового поширення всупереч очікуванням виробника.

 Третє покоління Tesla Solar Roof перевершує попередні версії за питомою потужністю. Крім того, кількість компонентів у плитках скоротилася вдвічі, що дозволило знизити виробничі витрати у порівнянні із другим поколінням.

 Ілон Маск запевняє, що у 80% випадків встановлення Solar Roof обійдеться дешевше, ніж традиційний дах із сонячними панелями купленими окремо. Спочатку Tesla буде виконувати роботи зі встановлення сонячних дахів Solar Roof самостійно, але із часом почне залучати сторонніх підрядників. У кінцевому підсумку встановлення Tesla Solar Roof буде займати всього 8 годин.

  Tesla і далі планує продавати плитки Solar Roof у декількох варіантах, що імітують різні види традиційних покрівельних покриттів. Але поки що доступний тільки один варіант Solar Roof, що нагадує чорне скло. Компанія планує додавати по одному новому дизайну кожні 6-9 місяців. На підході плитки, що імітують черепицю, включаючи варіацію у середземноморському стилі.

  За ефективністю плитки Solar Roof покриває всю площу даху, на загальний виробіток це майже ніяк не впливає. Гарантійний строк служби становить 25 років.