Дешева електроенергія для непобутових споживачів

04 лис 2019

Дешева електроенергія для непобутових споживачів

  У жовтні-листопаді для непобутових споживачів об’єднаної енергетичної системи України знизять ціни. Про це повідомив представник Президента в Кабміні, голова комітету Верховної Ради з питань енергетики та ЖКП - Андрій Герус у Facebook.

  "Усі непобутові споживачі в ОЕС України у жовтні-листопаді отримають менші рахунки на електроенергію, де тариф буде на 40-45 коп. нижчий, аніж був у липні (зниження на 15%-17%). Новий тариф буде нижчий, аніж був у 1 півріччі 2019 року до введення нової моделі ринку. Жовтень показав, що ринок вже потрохи працює із елементами реальної конкуренції”, – розповів він. Також Герус відмітив значне покращення на ринку електроенергії (на ринку на добу наперед) у жовтні.

  Як заощадити на комуналці?

 "Обсяг дефіцитів зменшився у всі години, окрім трьох (окрім 7-ї, 8-ї та 12-ї). У вечірні та нічні години обсяги дефіцитів зменшилися вдвічі. Все ще великі дефіцити залишаються у дві проблемні години: 8-а та 24-а. Середньозважена біржова ціна електроенергії у жовтні знизилася на 7 копійок у порівнянні із вереснем та на 13 копійок у порівнянні із серпнем – склала 1,53 грн/кВт-год”, – зазначив Герус.

 
За матеріалами Finance.UA