З березня житлову субсидію призначають по-новому

07 бер 2019

З березня житлову субсидію призначають по-новому

   До уваги споживачів, які одержують житлову субсидію!
   Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України № 62 від 06.02.2019 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України», передбачено новий механізм надання житлових субсидій, який починає діяти з березня 2019 року. 
   Відтак, для домогосподарств, яким субсидія призначена до 31 грудня 2018 року, починаючи з субсидії за лютий 2019 року, вона буде виплачуватись готівкою. 
   Для домогосподарств, яким субсидія призначена з січня 2019 року, її надання здійснюється у грошовій безготівковій формі, шляхом перерахування коштів АТ «Ощадбанк» для подальших розрахунків з надавачами послуг. 
   Інформуємо, що розмір призначеної субсидії на оплату житлово-комунальних послуг за лютий 2019 року буде виплачено:
   - пенсіонерам – Пенсійним фондом України разом з пенсійною виплатою (доставка/виплата субсидії буде здійснена поштою або її буде зараховано 
на пенсійний банківський рахунок);
   - особам, які не одержують пенсію – АТ «Ощадбанк» шляхом виплати субсидії через банківський грошовий переказ (для цього необхідно після 
12 березня 2019 року звернутись до будь-якого відділення банку з паспортом 
та ідентифікаційним номером).
   Звертаємо увагу, що після отримання субсидії готівкою, споживач має забезпечити оплату спожитих послуг, оскільки наявність простроченої заборгованості унеможливить подальше надання  державної підтримки.