Досвід Франції та Латвії вивчали українські експерти галузі електроенергетики

14 бер 2019

Досвід Франції та Латвії вивчали українські експерти галузі електроенергетики

   Упродовж двох днів українські фахівці галузі електроенергетики працювали з міжнародними експертами, щодо вивчення передового досвіду країн ЄС в частині покладання спеціальних обов’язків на ринку електроенергії. Як базовий, експерти розглядали досвід Франції та Латвії.
   - Н К Р Е К П прагне поєднати ринкові механізми та одночасно захистити побутового споживача. Тому створення дієвої моделі покладання спеціальних обов’язків на ринку електричної енергії, це невід’ємна частина енергетичної безпеки України, - підкреслила Оксана Кривенко.
   «Ми успішно завершили дводенну роботу з міжнародними експертами, щодо передового досвіду країн ЄС в частині покладання спеціальних обов’язків на ринку електроенергії. В якості базових прикладів розглядався досвід Франції та Латвії.
Н К Р Е К П прагне поєднати ринкові механізми та одночасно захистити побутового споживача. Тому створення дієвої моделі покладання спеціальних обов’язків на ринку електричної енергії, це невід’ємна частина енергетичної безпеки України.
Розраховуємо, що кращі європейські практики, сприятимуть цьому.
Користуючись нагодою хочу висловити вдячність Європейській Комісії за залучення експертної допомоги TAIEX project of European Commission, яка вкрай важлива для повноцінного розвитку ринку електричної енергії», - написала вона.