Регулятор про ставки плати за приєднання і калькулятор визначення цієї плати

27 бер 2019

Регулятор про ставки плати за приєднання і калькулятор визначення цієї плати

   Інформацію для замовників послуг з приєднання мереж операторів систем розподілу та Калькулятор визначення плати за стандартне приєднання на своєму офіційному сайті опублікувала Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП, Регулятор).
   
   Наводимо текст повідомлення повністю.
   
  Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, здійснила моніторинг офіційних веб-сайтів оператор систем розподілу (ОСР) на предмет виконання вимог Кодексу стосовно оприлюднення інформації щодо ставок плати за приєднання та інформації про величину коефіцієнтів завантаження РЕСів (територіальних одиниць) операторів систем розподілу.
 
 Для зручності замовників послуг з приєднань та більшої інформованості замовників НКРЕКП надає відповідний список операторів систем розподілу із зазначенням посилань на офіційні веб-сайти операторів систем розподілу стосовно вищезазначеної інформації. Список операторів систем розподілу ДИВ ТУТ.
 
 Додатково повідомляємо, НКРЕКП було удосконалено розроблений та запроваджений раніше Калькулятор визначення плати за стандартне приєднання, скористатись яким можна на його офіційному веб-сайті за посиланням http://www.nerc.gov.ua/?calc.
 
 У вищезазначеному Калькуляторі зазначається інформація щодо термінів надання послуги із стандартного приєднання та санкцій за перевищення вказаних термінів надання послуги із стандартного приєднання.
 Відповідно Кодексу систем розподілу ОСР оприлюднюють та оновлюють на офіційному веб-сайті інформацію про умови приєднання до системи розподілу, ставки плати за приєднання потужності та ставки плати за лінійну частину приєднання, адресу, за якою відповідно до принципу "єдиного вікна" буде здійснюватися взаємодія сторін, а також інформацію про лінії електропередач та трансформаторні підстанції 150 - 110 - 35 - 6/0,4 кВ (із зазначенням інформації про завантаження підстанції та резерву потужності) з прив'язкою до географічних даних у системі ГІС