Розгляд скарг споживачів

08 кві 2019

Розгляд скарг споживачів

  Продовжуємо знайомити споживачів зі змістом роликів, які з метою інформування громадян про зміни на ринку електричної енергії та права споживачів, створила Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП, Регулятор). Для легшого сприйняття інформації ролики створено у мультимедійному форматі. 
      Ролики знаходяться у загальному доступі на каналі Youtube.
   Пропонуємо увазі читачів зміст восьмого з дев’яти роликів, який розкриває тему «Розгляд скарг споживачів»:
  «Ваші права споживача порушені? Ви можете звернутись зі скаргою до Центрів обслуговування споживачів (ЦОС) електропостачальника або розподільчої компанії. Адреси та телефонні номери ЦОС мають бути зазначені у Вашій квитанції на оплату електричної енергії та на сайті Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг. 
ЦОС електропостачальників розглядають такі скарги споживачів: укладення/переукладення/ розірвання договорів про постачання електричної енергії; дотримання умов укладених договорів; правильність виставлених рахунків за спожиту електроенергію; дотримання якості надання послуг електропостачальниками. 
ЦОС операторів системи розглядають такі скарги споживачів: доступу/приєднання до технологічних інженерних мереж; укладення/переукладення/розірвання договору про надання послуг з розподілу; якість електричної енергії та наданих послуг з розподілу; правильність знятих показів засобів обліку та їх робота; розрахунки за розподіл електричної енергії. Якщо Вашу скаргу електропостачальником або розподільчою компанією не було розглянуто вчасно або взагалі відмовлено у її розгляді Ви маєте право письмово звернутись до Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг за формою розміщеною на сайтах електропостачальника та розподільчої компанії або надіславши скаргу на електронну чи поштову адресу Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, або особисто завітавши до неї.  Більше інформації на сайті www.nerc.gov.ua». Регулюємо енергетику майбутнього», - йдеться у ролику.
   Переглянути ролик можна ТУТ.