Тальнівському «Водоканалу» обмежено електропостачання. Причина -  борг за електроенергію

26 кві 2019

Тальнівському «Водоканалу» обмежено електропостачання. Причина - борг за електроенергію

   Через борг у сумі більше 200 тисяч гривень, ТОВ «Черкасиенергозбут» змушений був обмежити постачання електричної енергії  тальнівському водопостачальному підприємству - КП «Водоканал». ТОВ «Черкасиенергозбут» неодноразово зверталось до КП «Водоканал» з вимогою про погашення боргу, а також своєчасно, належним чином і у визначені терміни попереджало підприємство про можливість обмеження  постачання електричної енергії КП «Водоканал», якщо заборгованість за спожиту електричну енергію не буде погашено. 

   Досі КП «Водоканал» наявний борг не погасило, і гарантійних листів з зобов’язанням розрахуватись з ТОВ «Черкасиенергозбут» не надавало. Строки відтермінування обмеження постачання електричної енергії вичерпались. Саме тому ТОВ «Черкасиенергозбут» і змушене було звернутись до ПАТ «Черкасиобленерго» з заявкою на відключення КП «Водоканал» (м.Тальне).
   Станом на 26 квітня цього року загальний борг всіх юридичних споживачів за спожиту електроенергію перед ТОВ «Черкасиенергозбут» складає близько 25,6 млн грн. З них понад 7 млн грн – борги бюджетних установ. 
Що стосується населення області, то на даний час існує прострочена дебіторська заборгованість за період від січня по березень 2019 року на суму 37,9 млн. грн.  
   ТОВ «Черкасиенергозбут» в чергове нагадує побутовим і юридичним споживачам про необхідність вчасно і у повному обсязі проведення розрахунку за спожиту електричну енергію.