Відкрито перший на Черкащині Центр обслуговування споживачів

26 гру 2018

Відкрито перший на Черкащині Центр обслуговування споживачів

Новий Центр обслуговування споживачів (ЦОС) ТОВ «Черкасиенергозбут» у цю середу відкрили у Черкасах.

ЦОС покликаний надавати побутовим споживачам інформацію та консультації щодо стану розрахунків за спожиту електричну енергію. І хоч в основному даний ЦОС створений для надання послуг жителям обласного центру, але отримати консультацію тут можуть і жителі будь якого куточка Черкащини.

Власне, ЦОС розпочав роботу із моменту відкриття.

Відтак, громадяни отримали сучасний сервіс та кваліфікований персонал, який залюбки консультує споживачів.

Штаб-квартиру Центру обслуговування споживачів ТОВ «Черкасиенергозбут» облаштували у приміщенні колишнього Черкаського РЕМ (за адресою м. Черкаси, вул. Благовісна, 166).

Приміщення відремонтували у рекордно короткі строки і оснастили майже за останнім словом техніки. Окрім того Центр обслуговування споживачів ТОВ «Черкасиенергозбут» стовідсотково забезпечений зв’язком, комп’ютерами, оргтехнікою та всім необхідним для якісного обслуговування споживачів.

Оскільки ТОВ «Черкасиенергозбут» створено із ПАТ «Черкасиобленерго», то в урочистому відкритті ЦОС взяло участь керівництво ПАТ «Черкасиобленерго».

- Ця компанія була створена відповідно до закону України "Про ринок електричної енергії”, адже із 1 січня 2019 року послуги з розподілу та постачання електроенергії споживачам в Україні, в тому числі в Черкаській області, надаватимуть дві різні компанії. ПАТ «Черкасиобленерго» буде здійснювати розподіл, а от постачати електроенергію у домівки черкащан буде саме ТОВ «Черкасиенергозбут». Відповідно до чинного законодавства, обленерго по всій Україні із 1 січня не матимуть права продавати електроенергію. Це було зроблено для того, аби демонополізувати ринок. Фактично зараз споживач зможе самостійно собі обирати постачальника електроенергії згідно чинних тарифів, - пояснив голова правління ПАТ «Черкасиобленерго» Олег Самчук.

Як розповів заступник директора комерційного з енергозбуту ПАТ «Черкасиобленерго» Руслан Самойленко, у стислі терміни було докладено максимум зусиль, щоб споживачам було комфортно обслуговуватися, отримувати консультації та іншу інформацію щодо розрахунків за електричну енергію.

- У цьому центрі будуть обслуговувати не лише жителів Черкас, а й всієї Черкаської області. Там можна буде отримати рахунок за електроенергію, дізнатися інформацію про борги та інші нарахування. В разі потреби – залишити скаргу або заяву для ПАТ «Черкасиобленерго». Відповідно представники ТОВ «Черкасиенергозбут» з нами зв’яжуться і передадуть потрібну інформацію, - відзначив Руслан Самойленко.

Начальник центру обслуговування споживачів ТОВ «Черкасиенергозбут» Оксана Андрейко повідомила, що із 1 січня у платіжках черкащан будуть подані інші реквізити для оплати за електроенергію.

- Ми працюватимемо з 8 до 17 години із понеділка по п’ятницю. Наші фахівці завжди готові проконсультувати у разі виникнення будь-яких запитань. Головне завдання - це надавати якісні послуги із сучасними європейськими підходами щодо обслуговування населення, - повідомила Оксана Андрейко.

Варто зазначити, що Черкаський ЦОС - перший із двадцяти одного в області. Найближчим часом ЦОСи будуть відкриті у всіх райцентрах Черкащини і

обслуговуватимуть побутових споживачів електричної енергії у своїх районах області. Проте лише тих, хто обере собі в якості постачальника електричної енергії ТОВ «Черкасиенергозбут».

Новий постачальник електричної енергії ТОВ «Черкасиенергозбут» і ПАТ «Черкасиобленерго» надзвичайно велику увагу приділяють якості обслуговування споживачів. З метою як найретельнішого контролю працюють гарячі лінії ТОВ «Черкасиенергозбут» та ПАТ Черкасиобленерго.