Вимушені заходи щодо стягнення заборгованості

07 травня 2020

Вимушені заходи щодо стягнення заборгованості

ТОВ «Черкасиенергозбут» неодноразово нагадувало споживачам про важливість вчасних розрахунків за спожиту електроенергію, вживало відповідних заходів, проводило роз'яснювальні роботи. Постійно доводило до відома користувачів електричної енергії інформацію про наслідки, які може потягти за собою несумлінне ставлення до виконання договірних обов'язків – додаткові витрати на відключення/підключення та судові витрати.
 
Товариство з розумінням ставиться до ситуації, у який опинилася частина споживачів у зв'язку із запровадженням карантинних заходів. Проте одним з обов'язків споживача згідно з п. 5.5.5. Правил роздрібного ринку електричної енергії є вчасна оплата за електричну енергію та надані йому послуги відповідно до укладених договорів. А правом постачальника є, в тому числі, і право на своєчасне та в повному обсязі отримання коштів за продану електроенергію відповідно до укладених договорів.

Ми неодноразово розповідали про оптимальні способи оплати в умовах карантину та можливі шляхи економії.

Але сьогодні ТОВ «Черкасиенергозбут» змушено піти єдиним шляхом, за якого ми зможемо забезпечити стабільність енергетики області та світло в домівках кожного сумлінного споживача. І цей шлях – це примусове стягнення заборгованості з недобросовісних споживачів через суд.
У зв'язку з цим деякі споживачі почали отримувати позовні заяви про стягнення заборгованості за спожиту електричну енергію.
Зверніть увагу, що такі заходи наразі вживаються лише стосовно споживачів, заборгованість яких виникла ще до ситуації з пандемією COVID-19. І не стосуються тих зазвичай свідомих платників, які опинилися в скрутному становищі саме у ситуації карантину.

Отже, якщо Ви отримали таку позовну заяву і не бажаєте понести додаткових витрат на оплату судового збору, який нині складає досить велику суму грошових коштів, Вам слід якнайшвидше оплатити наявну заборгованість (протягом семи календарних днів). В такому випадку ТОВ «Черкасиенергозбут» готове увійти у ситуацію споживача і відкликати позовну заяву з суду.

Ми закликаємо усіх дотримуватись договірних зобов'язань, вчасно оплачувати рахунки та вдячні усім відповідальним споживачам!