До уваги споживачів – власників приватних домашніх сонячних електростанцій!

16 лис 2020

До уваги споживачів – власників приватних домашніх сонячних електростанцій!

ТОВ «Черкасиенергозбут» інформує власників приватних домашніх сонячних електростанцій про виникнення обставин, які можуть вплинути на своєчасність виконання Товариством чергових зобов’язань за договорами про купівлю-продаж електричної енергії за «зеленим» тарифом приватним домогосподарством, зокрема в частині сплати обсягу придбаної електричної енергії.

Нагадаємо порядок, за яким здійснюється оплата електричної енергії за «зеленим» тарифом постачальником універсальних послуг (далі – ПУП) відповідно до постанови НКРЕКП від 26.04.2019 року №641 «Про затвердження нормативно-правових актів, що регулюють діяльність гарантованого покупця та купівлі електричної енергії за «зеленим» тарифом та за аукціонною ціною»:
1. Протягом перших семи робочих днів місяця, наступного за розрахунковим, ПУП направляє оператору системи передачі (далі – ОСП) акт приймання-передачі та відповідний розрахунок вартості послуги, наданої ПУП.
2. ОСП, протягом трьох робочих днів з дати отримання повертає акт приймання-передачі ПУП, підписаний зі своєї сторони.
3. Протягом двох робочих днів після отримання від ОСП акта приймання-передачі, підписаного з його сторони, ПУП надає до НКРЕКП вартість цієї послуги для затвердження.
4. Протягом трьох робочих днів з дати затвердження НКРЕКП вартості послуги, наданої ПУП у розрахунковому місяці, ОСП здійснює 100 % оплату ПУП вартості наданої послуги відповідно до акта приймання-передачі.

Відтак, важливим фактором, що впливає на своєчасність виконання договірних зобов’язань електропостачальника за договорами про купівлю-продаж електричної енергії за «зеленим» тарифом приватним домогосподарством є відшкодування з боку ДП «НЕК «Укренерго» вартості «зеленого» тарифу. На жаль, наразі вартість «зеленого» тарифу НЕК «Укренерго» постачальнику ТОВ «Черкасиенергозбут» через об’єктивні обставини не відшкодована.

Зважаючи на це, ми сподіваємося на розуміння з боку власників генеруючих установок, та інформуємо, що після отримання від НЕК «Укренерго» відшкодування вартості електричної енергії за «зеленим» тарифом у повному обсязі, ТОВ «Черкасиенергозбут» невідкладно здійснить 100% розрахунок з усіма власниками домашніх сонячних електростанцій за «зеленим тарифом» за жовтень 2020 року.

Ще раз дякуємо усім власникам генеруючих установок за розуміння та сподіваємося на подальшу плідну співпрацю.