Про компенсацію через підвищення ціни на електроенергію

01 лют 2021

Про компенсацію через підвищення ціни на електроенергію

Шановні споживачі!

Сьогодні, 1 лютого 2021 року, було зареєстровано Постанову Кабінету Міністрів України №64, якою передбачено компенсація у зв’язку з підвищенням ціни електричної енергії на оплату електричної енергії населенням для деяких категорій споживачів.

Отже, хто має право на отримання компенсації?
Постановою Уряду визначено 3 категорії споживачів, які мають право на отримання компенсації. Це:
- населення, яке проживає в житлових будинках (у тому числі в житлових будинках готельного типу, квартирах та гуртожитках), обладнаних в установленому порядку електроопалювальними установками (у тому числі в сільській місцевості);
- населення, яке проживає в багатоквартирних будинках, не газифікованих природним газом і в яких відсутні або не функціонують системи централізованого теплопостачання (у тому числі в сільській місцевості);
- багатодітні, прийомні сім’ї та дитячі будинки сімейного типу.

Звертаємо Вашу увагу, що за рішенням КМУ важливими умовами отримання компенсації за спожиту електроенергію є:
1. Відсутність у споживача житлової субсидії.
2. Наявність права та дії у споживача зниженого тарифу станом на 31 грудня 2020 року (крім багатодітних, прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу, ці категорії мають право на компенсацію і після набуття такого статусу).

Чи потрібно споживачу звертатися до постачальника за компенсацією?
Кабмін визначив, що за механізм нарахування та отримання компенсації споживачам відповідають електропостачальні компанії, Мінсоцполітики та НКРЕКП.
Відтак, якщо Вашим електропостачальником є ТОВ «Черкасиенергозбут», Вам не потрібно нікуди звертатися і витрачати свій час – ми забезпечимо вжиття усіх необхідних заходів для отримання Вами належних коштів.
Якщо ж у Вас з’являться питання щодо порядку або механізму нарахування компенсації – звертайтеся до нашого кол-центру або задавайте свої запитання у Viber- та Telegram-чатах. Ми завжди раді допомогти!

Що зміниться для споживачів?
Фактично, єдиною зміною для споживачів зазначених категорій стане дещо видозмінена «платіжка».
Тепер у рахунку за спожиту електроенергію таких споживачів зазначатиметься:
- сума, яка нарахована у цьому місяці;
- сума, яку компенсує йому держава шляхом прямого перерахунку на рахунок електропостачальника;
- різниця суми між нарахованим і компенсованим, яку і має сплатити споживач.

Детальніше про алгоритм нарахування компенсації за спожиту електроенергію ТОВ «Черкасиенергозбут» розповість у наступних публікаціях. Слідкуйте за нашими новинами.

Дякуємо за розуміння та вчасну оплату рахунків за спожиту електричну енергію.