Роковини аварії на Чорнобильській АЕС

26 кві 2021

Роковини аварії на Чорнобильській АЕС

26-го квітня Україна відзначає роковини аварії на Чорнобильській АЕС.
 
Минуло вже 35 років з моменту, який поділив життя українців на «до» та «після» - саме цього дня у 1986-му році стався вибух на четвертому енергоблоці атомної електростанції. Ця аварія спричинила масштабну екологічну катастрофу та забрала життя багатьох людей. Наслідки її ми відчуваємо й донині.

Урок, який ми винесли з цієї події, змусив людство переосмислити своє ставлення до енергетики в цілому і до атомної енергетики зокрема. Тепер чітко зрозуміло, що безумовними пріоритетами є саме здоров’я людини та збереження природних умов планети. Саме тому безліч заходів у нашій країні спрямовані на розвиток так званої «зеленої енергетики» - використання енергії сонячного проміння та вітру. Постійно ведеться робота над впровадженням новітніх енергоефективних технологій…

Чорнобильська трагедія змусила нас назавжди запам’ятати, що ми несемо відповідальність не лише за сучасний стан довкілля, а й за життя майбутніх поколінь, а свідчить, що життя та долі безлічі людей, покладені на вівтар боротьбі з наслідками катастрофи, є недаремними. 

Ми пам’ятаємо…