Відключення за борги тривають

24 вер 2021

Відключення за борги тривають

Менше двох тижнів на Черкащині триває кампанія з відключення за заборгованість, але вже тисячі боржників відчули на собі наслідки позбавлення звичних благ цивілізації, які можливі виключно за умови наявності електроенергії.

Лише по місту Черкаси за чотири останні дні було знеструмлено понад дві сотні споживачів. Переважна більшість з них була відключена біля лічильника, але є й ті, кого відімкнули від опори.

З одного боку може здатися, що нема різниці у тому, яким чином споживача було позбавлено можливості користуватися світлом, але різниця є і вона суттєва. Щоправда, споживач її відчуває лише тоді, коли звертається за поновленням електропостачання: якщо вартість послуг, яку має відшкодувати споживач, при відключенні біля лічильника вимірюється сотнями гривень, то при відключенні на опорі вона є на порядок вищою і вимірюється вже тисячами. Точна вартість визначається представниками оператора системи розподілу індивідуально для кожного випадку, але якщо Ви не бажаєте на додаток до клопотів з відновлення електропостачання отримати ще й рахунок на суттєву суму за послуги РЕМ – Вам варто погасити наявну заборгованість просто зараз і одразу повідомити про це свій центр обслуговування споживачів.

Також звертаємо Вашу увагу на те, що якщо Ви вже отримали попередження про відключення, але світло Вам й досі не вимкнули – це зовсім не означає, що його не будуть вимикати. Справа в тому, що працівники філій (РЕМ) ПАТ «Черкасиобленерго» виконують відключення поступово,  і Ваша черга може настати у будь-який момент з дати, зазначеної у попередженні.

Отже, якщо у Вас наявна заборгованість за спожиту електроенергію – не зволікайте, оплачуйте рахунки! Також не забувайте повідомляти про оплату свій ЦОС, оскільки кошти можуть надходити на рахунок декілька днів.

Закликаємо Вас свідомо ставитися до виконання своїх договірних зобов’язань, і тоді світло у Вашій оселі неодмінно зробить цю холодну осінь затишнішою та комфортнішою!