До уваги власників приватних домашніх сонячних електростанцій

20 кві 2022

До уваги власників приватних домашніх сонячних електростанцій

Шановні споживачі - власники приватних домашніх сонячних електростанцій!

Щодо розрахунків за купівлю електричної енергії, виробленої в обсязі, що перевищує місячне споживання електричної енергії згідно з договорами про купівлю-продаж електричної енергії за «зеленим» тарифом приватним домогосподарством ТОВ «Черкасиенергозбут» інформує про наступне.

Через об’єктивні причини, що викликані ситуацією в країні та запровадженням воєнного стану, у Товариства наразі відсутня можливість виплачувати кошти за «зеленим» тарифом своєчасно та в повному обсязі.

Станом на сьогодні, кошти за попередній місяць від НЕК «Укренерго», яка зобов’язана здійснювати відшкодування коштів відповідно до затвердженого розміру послуги зі збільшення частки виробництва електричної енергії з альтернативних джерел, не перераховані. 

Ще однією причиною критичного фінансового стану є криза неплатежів, оскільки наразі рівень розрахунків за спожиту електроенергію наразі складає лише близько 80%, і усі ці суми спрямовуються на забезпечення електропостачання населення та об’єктів критичної інфраструктури.

Не зважаючи ні на що, ТОВ «Черкасиенергозбут» докладатиме максимальних зусиль для здійснення необхідних розрахунків за «зеленим» тарифом, і сподівається, що всі вони будуть виконані у найкоротший термін і у повному обсязі.

Дякуємо за розуміння!