Вітання з Днем Української Державності

28 лип 2022

Вітання з Днем Української Державності

Минулого року Указом Президента України 28 липня було визначено Днем Української Державності, тому сьогодні ми пригадуємо історію понад тисячолітнього шляху створення нашої держави.

Не випадково цей день співпав з Днем хрещення Київської Русі, тому що саме 1034 роки тому князь Володимир Великий зробив цивілізаційний вибір для України і обрав християнство державною релігією. Такий вчинок дав поштовх розвитку культури, науки та освіти і долучив Київську Русь до загальноєвропейського культурно-релігійного простору.

З плином часу змінювалися назви країни, але незмінним лишалося прагнення до незалежності та відстоювання права на власний вибір: Київська Русь, Галицько-Волинське князівство, Українська козацька держава, Українська Народна Республіка, Західноукраїнська Народна Республіка… Цей перелік можна продовжувати, але все це – вже історія. Історія сучасної незалежної України, яка сьогодні вкотре відстоює свою державність.

Історія циклічна. 

І так само, як понад тисячу років тому князь Володимир після братської міжусобиці почав збирати воєдино землі київської держави на заході, сході і півдні, опанував Кримським півостровом у своєму останньому морському бойовому поході, так і зараз ми неодмінно відновимо свою територіальну цілісність, неподільність та повернемо Крим!

Так само, як колись Володимир Великий після відновлення територій направив зусилля на вирішення внутрішніх проблем держави, її зміцнення і згуртування, так і ми після своєї неодмінної перемоги відбудуємо все втрачене, відновимо економіку та вчергове доведемо право на існування великої держави – України!

Зі святом! З Днем Української Державності!