Звіт за І півріччя 2022 року

04 сер 2022

Звіт за І півріччя 2022 року

Учора відбулася нарада ТОВ «Черкасиенергозбут» із підбиттям підсумків роботи Товариства у І півріччі 2022 року.

Цього разу зустріч відбувалася у форматі круглого столу.

За результатами наради були визначені основні тенденції, якими відзначилися перші пів року для Товариства. З основних, звісно ж, увага була приділена війні і запровадженню воєнного стану в Україні та їх наслідкам.

У кількісному еквіваленті результати роботи за 6 місяців можна виразити наступним чином: корисний відпуск за цей період склав понад 148 тисяч МВт*год за вільними цінами та майже 627 тисяч МВт*год по універсальних послугах (з них побутовим споживачам було відпущено понад – 565 тисяч МВт*год).

Порівнюючи з попереднім роком, слід відмітити, що воєнні дії на території нашої держави призвели до зменшення споживання електроенергії непобутовими споживачами: за вільними цінами воно скоротилося майже на 52 тисячі МВт*год, по універсальній послузі – майже на 17 тисяч МВт*год. А ось населення протягом 6 місяців спожило на 1 тис МВт більше порівняно з аналогічним періодом минулого року.

Негативні тенденції спостерігаються і в розрахунках споживачів, особливо це стосується саме побуту, де дебіторська заборгованість стрімко зростає. За ці пів року вона збільшилася майже втричі: з 8,8 млн за довоєнних часів до понад 21 млн грн у червні. Звісно, цьому є пояснення – заборона відключень за борги і побутових споживачів, і об’єктів критичної інфраструктури. 

Слід відмітити, що подальше функціонування не лише нашого Товариства, а й усієї енергетики області цілком залежатиме від відповідальності споживачів і їх розрахунків. Особливої актуальності це питання набуде в опалювальний період, тому несумлінним споживачам слід очікувати того, що Товариство буде вживати усіх можливих заходів для зменшення простроченої заборгованості.
Втім, І півріччя 2022 року принесло і позитивні моменти, одним з таких стала дуже приваблива ціна електричної енергії для споживачів, що уклали договори на умовах вільних цін - завдяки виваженим рішенням і продуманим діям з боку Товариства вона вже протягом декількох місяців поспіль є суттєво нижчою за ціну РДН. Сподіваємося, що ця тенденція триватиме, і безліч нових непобутових споживачів зможуть заощадити кошти, уклавши договори з ТОВ «Черкасиенергозбут».
Важливою місією нашого Товариства вже більше 5 місяців є підтримка нашої армії та сприяння обороноспроможності країни. За дні війни допомога надавалася як безпосередньо військовим частинам, так і благодійним організаціям, які співпрацюють з військовими і забезпечують їх потребу у найнеобхіднішому. Відповідно до звернень, придбавалися тепловізори, бронежилети, приціли, тканина для пошиття форми та сама військова форма, спальні мішки, каремати, медвироби, шанцевий інструмент, квадроцикл, запасні частини для автомобілів і засобів зв’язку, мобільні і супутникові телефони, планшети, радіостанції та безліч іншого. Коштом Товариства було відремонтовано багато транспортних засобів, які забезпечують мобільність підрозділів наших захисників на передовій.

Така діяльність є свідомим внеском працівників ТОВ «Черкасиенергозбут» у захист рідної країни, особливо зважаючи на те, що частина наших колег наразі знаходиться у гарячих точках. І всі ми щиро сподіваємося, що ця допомога збереже багато життів і наблизить день нашої спільної перемоги!

Решта досягнень півріччя пов’язана із внутрішньою діяльністю: за цей період, не зважаючи на всі складнощі, покращувалися умови праці співробітників, запроваджувалася система електронного документообігу, були отримані міжнародні сертифікати відповідності системи управління якості за вимогами ДСТУ ISO 45001:2019 «Системи управління охороною здоров'я та безпекою праці» та ДСТУ ISO 9001:2018 «Системи управління якістю», які засвідчують відповідність системи управління та охорони праці Товариства усім діючим міжнародним стандартам.

Також на нараді були визначені основні цілі на наступні 6 місяців, головними серед яких є забезпечення стабільного функціонування енергетики області та надання якісних послуг у сфері постачання електричної енергії.

Наприкінці зустрічі було висловлено головне сподівання усіх працівників ТОВ «Черкасиенергозбут» на те, що війна нарешті завершиться і всі українці – і звичайні побутові споживачі, і підприємства, які вимушено припинили свою роботу – зможуть повернутися до звичайного мирного життя. І для досягнення цієї великої мети персонал Товариства робитиме усе, що в їх силах!