Тарифи на електроенергію для побутового споживача не зміняться, - ТОВ «Черкасиенергозбут»

13 лют 2019

Тарифи на електроенергію для побутового споживача не зміняться, - ТОВ «Черкасиенергозбут»

- Тарифи на електроенергію для побутового споживача залишаються незмінними. Вони і надалі регулюється Національною комісією що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, - під час спільної прес-конференції у ПАТ «Черкасиобленерго» повідомив заступник директора з постачання ТОВ «Черкасиенергозбут» Юрій Курницький.

Також він поінформував про те, що з початку року в області діє 22 центри обслуговування споживачів ТОВ «Черкасиенергозбут», адреси яких вказані на офіційному сайті підприємства. Працівники ЦОС – це досвідчені фахівці, які довгий час працювали у ПАТ «Черкасиобленерго», де обслуговували побутових споживачів.

- Вони перейшли працювати у нашу компанію і також будуть обслуговувати побутових споживачів: надавати консультації, здійснювати розрахунки та нарахування згідно тарифів, відповідно до тих обсягів, які передає побутовий споживач, а також ПАТ «Черкасиобленерго», - підкреслив Юрій Курницький.

Що стосується роботи по так званому «зеленому» тарифу, то, зі слів заступника директора з постачання ТОВ «Черкасиенергозбут», роботу з документами щодо укладання договорів виконуватимуть працівники Товариства. Питаннями щодо технічної перевірки наявності сонячних панелей, встановлення відповідних приладів обліку у споживача, будуть займатись представники ПАТ «Черкасиобленерго».

 

Довідка

 

«Зелений» тариф для приватних домоволодінь – це спеціальний тариф для приватних споживачів, за яким державою закуповується електроенергія, яка була вироблена з енергії вітру з використанням вітрових турбін та енергії сонця, яка була отримана за допомогою сонячних батарей.Постановою №1678 від 29.09.2016 року Національної комісії, яка здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, встановлюється тариф на електроенергію для приватних власників, які самостійно виробляють енергію за допомогою сонячних батарей, вмонтованих у дах або фасади приватних домоволодінь, за умови, що потужність обладнання не перевищує 30 кВ.