До уваги власників приватних домашніх сонячних електростанцій

29 чер 2023

До уваги власників приватних домашніх сонячних електростанцій

Шановні споживачі ‒ власники приватних домашніх сонячних електростанцій!

Щодо розрахунків за купівлю електричної енергії, виробленої в обсязі, що перевищує місячне споживання електричної енергії згідно з договорами про купівлю-продаж електричної енергії за «зеленим» тарифом приватним домогосподарством ТОВ «Черкасиенергозбут» інформує про наступне.

Через об’єктивні причини, що викликані ситуацією в країні та військовими діями, у Товариства наразі відсутня можливість виплачувати кошти за «зеленим» тарифом своєчасно та в повному обсязі.

Станом на сьогодні, від НЕК «Укренерго», яка зобов’язана здійснювати відшкодування коштів відповідно до затвердженого розміру послуги зі збільшення частки виробництва електричної енергії з альтернативних джерел, не перераховані в повному обсязі кошти за червень 2022 року та лютий, квітень, травень 2023 року (заборгованість складає від 50 до 100 відсотків).

Ще однією причиною незадовільного фінансового стану є криза неплатежів споживачами за електроенергію. Рівень розрахунків за спожиту електроенергію наразі складає лише близько 80%, і усі ці суми спрямовуються на забезпечення електропостачання населення, об’єктів критичної інфраструктури та забезпечення аварійного запасу.

Не зважаючи ні на що, ТОВ «Черкасиенергозбут» докладатиме максимальних зусиль для здійснення необхідних розрахунків за «зеленим» тарифом, і сподівається, що всі вони будуть виконані у найкоротший термін і у повному обсязі.

Дякуємо за розуміння!