Дії побутового споживача для отримання тарифу електроопалення

23 лип 2024

Дії побутового споживача для отримання тарифу електроопалення

Звертаємо увагу побутових споживачів, що за результатами узгоджувальної наради за участю Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг уповноважених представників Міністерства енергетики України, Державної інспекції енергетичного нагляду та Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України було розроблено алгоритм дій побутового споживача для підтвердження обладнання житлового будинку електроопалювальною установкою в установленому порядку та можливості застосування фіксованої (зниженої) ціни на електричну енергію з 1 жовтня по 30 квітня (включно), відповідно до Положення про покладення спеціальних обов’язків на учасників ринку електричної енергії для забезпечення загальносуспільних інтересів у процесі функціонування ринку електричної енергії, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 05.06.2019 № 483 (зі змінами).


З метою інформування споживачів Товариство оприлюднює «Алгоритм дій для побутових споживачів для підтвердження обладнання житлового будинку електроопалювальною установкою в установленому порядку та можливості застосування фіксованої (зниженої) ціни на електричну енергію з 1 жовтня по 30 квітня (включно), відповідно до Положення про покладення спеціальних обов’язків на учасників ринку електричної енергії для забезпечення загальносуспільних інтересів у процесі функціонування ринку електричної енергії, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 05.06.2019 № 483 (зі змінами)», який є додатком до протоколу узгоджувальної наради та спільною позицією НКРЕКП, Міністерства енергетики України, Державної інспекції енергетичного нагляду та Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України.


Побутовий споживач, який має право на фіксований (знижений) тариф на електричну енергію (в паспорті точки розподілу наявна відмітка щодо наявності електроопалювальної установки) має звернутись із відповідною заявою до свого центру обслуговування споживачів для оновлення даних та продовження застосування фіксованої ціни на електричну енергію для побутових споживачів, які проживають в житлових будинках (у тому числі в житлових будинках готельного типу, квартирах), обладнаних електроопалювальними установками відповідно до чинних нормативно-правових актів. Зразок заяви можна отримати у своєму центрі обслуговування споживачів.
 
Адреси та телефони центрів обслуговування споживачів розміщенні за цим посиланням https://energozbut.ck.ua/pidrozdily.html.

Побутовому споживачу у якого в паспорті точки розподілу електричної енергії відсутня інформація щодо наявності електроопалювальної установки, необхідно звернутись до ОСР для отримання нового або зміненого паспорту точки розподілу електричної енергії, після чого звернутись до ТОВ «Черкасиенергозбут» із відповідною заявою до свого центру обслуговування споживачів. Зразок заяви можливо отримати у своєму центрі обслуговування споживачів.

Адреси та телефони центрів обслуговування споживачів розміщенні за цим посиланням https://energozbut.ck.ua/pidrozdily.html.
 
УВАГА! На даний час ТОВ «Черкасиенергозбут» проводить інвентаризацію та перевірку наявних паспортів точок розподілу електричної енергії згідно яких застосовувалась фіксована (знижена) ціна на електричну енергію на предмет наявності в паспорті точки розподілу відмітки щодо встановлення електроопалювальної установки. У разі відсутності паспорта точки розподілу або відсутності інформації/відмітки про наявність електроопалювальної установки фіксована (знижена) ціна на електричну енергію застосовуватись не буде.