Інформація для споживачів-власників генеруючих установок

10 вер 2024

Інформація для споживачів-власників генеруючих установок

Шановні споживачі-власники приватних домогосподарств, електроустановки яких здійснюють виробництво електричної енергії з альтернативних джерел енергії!

Щодо розрахунків за купівлю електричної енергії, виробленої в обсязі, що перевищує місячне споживання електричної енергії згідно з договорами про купівлю-продаж електричної енергії за «зеленим» тарифом приватним домогосподарством за червень-липень 2024 року ТОВ «Черкасиенергозбут» інформує про наступне.

Станом на 10 вересня 2024 року ДП «НЕК «Укренерго», яке зобов’язане здійснювати відшкодування коштів відповідно до затвердженого розміру послуги зі збільшення частки виробництва електричної енергії з альтернативних джерел перерахувало кошти у розмірі 50% від затвердженого розміру послуги за червень 2024 року та 20 % від затвердженого розміру послуги за липень 2024 року. Отримані кошти в абсолютних величинах становлять відповідно за червень 2024 року 10 390 138,03 грн та за липень 3 781 929,39 грн. Загальна сума отриманих коштів від ДП «НЕК «Укренерго» становить 14 172 067,42 грн.

На сьогодні, незважаючи на те, що ДП «НЕК «Укренерго» частково виконало свої зобов’язання, наше Товариство у повному обсязі здійснило оплату споживачам-власникам приватних домогосподарств, електроустановки яких здійснюють виробництво електричної енергії з альтернативних джерел енергії, за куплену електричну енергію за «зеленим» тарифом за червень 2024 року на загальну суму 23 998 202,95 грн. Таким чином для здійснення розрахунків за червень 2024 року у повному обсязі ТОВ «Черкасиенергозбут» використало 9 826 135,53 грн власних коштів.

Після отримання коштів від ДП «НЕК «Укренерго» ТОВ «Черкасиенергозбут» здійснить розрахунки з усіма власниками приватних домогосподарств, електроустановки яких здійснюють виробництво електричної енергії з альтернативних джерел енергії за липень 2024 року в повному обсязі.

ТОВ «Черкасиенергозбут» продовжує докладати максимальних зусиль для здійснення необхідних розрахунків за «зеленим» тарифом, і сподівається, що всі вони будуть виконані у найкоротший термін і у повному обсязі.

Проте важливим фактором, який впливає на своєчасність виконання електропостачальником зобов'язань за договорами  про купівлю-продаж електричної енергії за «зеленим» тарифом приватним домогосподарством є відшкодування з боку ДП «НЕК «Укренерго» вартості «зеленого» тарифу.

Дякуємо за розуміння!