Інформація для споживачів-власників генеруючих установок

09 жов 2024

Інформація для споживачів-власників генеруючих установок

Шановні споживачі-власники приватних домогосподарств, електроустановки яких здійснюють виробництво електричної енергії з альтернативних джерел енергії!

Щодо розрахунків за купівлю електричної енергії за договорами про купівлю-продаж електричної енергії за «зеленим» тарифом приватним домогосподарством за липень та серпень 2024 року ТОВ «Черкасиенергозбут» інформує про наступне.

Станом на 10 жовтня 2024 року ДП «НЕК «Укренерго», яке зобов’язане здійснювати відшкодування коштів відповідно до затвердженого розміру послуги зі збільшення частки виробництва електричної енергії з альтернативних джерел перерахувало кошти у розмірі лише 52% від затвердженого розміру послуги за червень 2024 року, 20% - за липень 2024 року та 20% - за серпень 2024 року. Разом з цим, ТОВ «Черкасиенергозбут» здійснило оплату споживачам-власникам приватних домогосподарств, електроустановки яких здійснюють виробництво електричної енергії з альтернативних джерел енергії, за куплену електричну енергію за «зеленим» тарифом за червень 2024 року у повному обсязі, за липень 2024 року у розмірі 20%, а також у розмірі 20% за серпень 2024 року.

Звертаємо увагу, що основним джерелом фінансування та важливим фактором, який впливає на своєчасність виконання електропостачальником зобов'язань за договорами  про купівлю-продаж електричної енергії за «зеленим» тарифом приватним домогосподарством, є відшкодування з боку ДП «НЕК «Укренерго» послуги «зеленого» тарифу.

Після отримання коштів від ДП «НЕК «Укренерго» ТОВ «Черкасиенергозбут» здійснить розрахунки з усіма власниками приватних домогосподарств, електроустановки яких здійснюють виробництво електричної енергії з альтернативних джерел енергії, в повному обсязі. 

Дякуємо за розуміння!