Боржник платить двічі: відключення і підключення електропостачання – платні послуги

26 лют 2019

Боржник платить двічі: відключення і підключення електропостачання – платні послуги

   Споживачам, які не платитимуть за споживання електричної енергії, постачання електроенергії може бути припинено.
   Шановні споживачі! 
   Енергопостачальна компанія ТОВ «Черкасиенергозбут» звертається до Вас із проханням вчасно проводити розрахунок за спожиту електричну енергію. 
   Відповідно до пункту 4.12. розділу IV «Порядок розрахунків на роздрібному ринку електричної енергії» Правил роздрібного ринку електричної енергії (далі - Правила), плата за спожиту протягом розрахункового періоду електричну енергію вноситься не пізніше 20 числа наступного місяця, якщо договором не встановлено іншого терміну.
   Згідно пункту 7.5.  розділу VII «Умови та порядок припинення та відновлення постачання електричної енергії споживачу» Правил, споживачам, які порушують умови укладеного з ТОВ «Черкасиенергозбут» договору у частині виконання споживачами своїх обов’язків по оплаті за електричну енергію, ПОСТАЧАННЯ ЕЛЕКТРИЧНОЇ ЕНЕРГІЇ МОЖЕ БУТИ ПРИПИНЕНО ЗА РІШЕННЯМ ЕЛЕКТРОПОСТАЧАЛЬНИКА.
КОШТИ ЗА ПРИПИНЕННЯ І ВІДНОВЛЕННЯ ЕЛЕКТРОПОСТАЧАННЯ СПОЖИВАЧ СПЛАЧУЄ ОДНИМ ПЛАТЕЖЕМ.
   Тому боржник  платить двічі
   Наголошуємо, що процедура відключення боржника від постачання електричної енергії, і процедура відновлення електропостачання на сьогодні є платними послугами. Тобто, споживач, який вчасно не сплатив за спожиту електричну енергію, і якому припинено електропостачання змушений буде платити двічі: спершу за припинення постачання електричної енергії, яке виконано електропостачальником, а потім ще й за відновлення постачання електричної енергії.