Вимушений захід – застосування штрафних санкцій

06 лип 2021

Вимушений захід – застосування штрафних санкцій

Шановні споживачі!

ТОВ «Черкасиенергозбут» висловлює щиру подяку усім тим, хто вчасно і в повному обсязі оплачують рахунки за спожиту електричну енергію!

Проте ситуація із заборгованістю за спожиту населенням електроенергію нині є загрозливою. Таке явище призводить до дестабілізації не лише електропостачальників, а й ринку електричної енергії в цілому.

Тому у випадках, коли споживач навмисно не оплачує рахунки понад 3 місяці та не вживає жодних заходів щодо зменшення заборгованості, ми будемо вимушені вживати вкрай непопулярних заходів, а саме – застосовувати штрафні санкції відповідно до чинного законодавства, що призведе до збільшення затрат таких споживачів.

Кожному споживачеві слід знати, що за умовами договору про постачання електричної енергії постачальником універсальних послуг у разі несвоєчасного здійснення платежів споживачу нараховується пеня у розмірі 0,01% суми боргу за кожен день прострочення. Крім того, у договорі зазначено, що споживач має сплатити суму боргу з урахуванням індексу інфляції за час прострочення, а також 3% річних від простроченої суми.
За одну прострочену тисячу гривень протягом року сума штрафних санкцій складе близько 150 грн, але якщо сума заборгованості щомісяця збільшувалася, то і сума додаткових витрат боржника збільшуватиметься пропорційно.

Нарахування штрафних санкцій відбудеться відповідно до чинного законодавства із врахуванням карантинних обмежень. Нараховані суми скасуванню не підлягатимуть!

ТОВ «Черкасиенергозбут» із розумінням ставиться до складного матеріального стану своїх споживачів, тому до боржників із простроченою заборгованістю до трьох місяців штрафи не застосовуватимуться.
 
Важливо: за умови врегулювання питання заборгованості, жодних додаткових нарахувань не здійснюватиметься! Для цього потрібно або в повному розмірі погасити заборгованість, або звернутися до свого ЦОС для укладання договору реструктуризації.

З метою інформування споживачів-боржників щодо можливих додаткових витрат у рахунках за спожиту електричну енергію передбачено нове поле – «Штрафні санкції». Тому кожен несумлінний побутовий споживач із заборгованістю понад 6 місяців у своєму червневому рахунку за електричну енергію зможе побачити суму штрафних санкцій, яка підлягатиме оплаті у разі їх офіційного нарахування.
Тому закликаємо якомога швидше погасити заборгованість, оскільки окрім штрафних санкцій сума до сплати може збільшитися ще й на розмір судових витрат, які сягають близько 2 500 гривень.

Детальніше про це у наступному відео:
 
Дякуємо за розуміння!