Заборона відключень за несплату скасована!

07 вер 2021

Заборона відключень за несплату скасована!

Шановні споживачі!

Ще раз нагадуємо вам, що набрав чинності Закон України від 15.07.2021 № 1657-IX «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення процедури приєднання до електричних мереж», згідно зі ст.12 скасовано заборону на припинення/зупинення надання житлово-комунальних послуг громадянам України у разі їх неоплати або оплати не в повному обсязі, яка була встановлена на період дії карантину та протягом 30 днів з дня його відміни.

Відтепер така заборона діятиме лише на період дії «червоного» рівня епідемічної небезпеки та протягом 30 днів з дня його скасування на території регіонів України, де встановлений «червоний» рівень епідемічної небезпеки поширення коронавірусної хвороби (COVID-19).

У зв’язку з цим закликаємо усіх споживачів, хто має заборгованість за спожиту електроенергію, терміново вжити заходів із погашення цієї заборгованості, в інакшому випадку об’єкти таких споживачів будуть подані в реєстр на відключення, та, відповідно, відключені від електропостачання у найкоротші можливі терміни.

Відключення за несплату рахунків потягне за собою додаткові витрати споживача на компенсацію відключення/підключення та оплату нарахованих штрафних санкцій. Для уникнення такої неприємної ситуації Вам потрібно або в повному розмірі погасити заборгованість (після проведення оплати слід одразу повідомити про це працівників свого центру обслуговування споживачів), або звернутися до свого ЦОС для укладання договору реструктуризації.

Дякуємо за увагу!