Вимушений захід щодо боржників

17 січ 2023

Вимушений захід щодо боржників

В умовах постійних обстрілів ворогом нашої енергетичної інфраструктури, розрахунки за спожиту електричну енергію, стають критично важливим. Своєчасна оплата за електричну енергію ‒ це в першу чергу можливість відновлювати нашу енергетичну систему. Наше товариство неодноразово нагадувало боржникам про це, вживало відповідних заходів, проводило роз'яснювальні роботи.

ТОВ "Черкасиенергозбут” з розумінням ставиться до ситуації, у якій опинилася частина споживачів у зв'язку із військовими діями, але наше товариство завжди йшло на зустріч в питаннях реструктуризації заборгованості. Проте одним з обов'язків споживача згідно з п. 5.5.5. Правил роздрібного ринку електричної енергії є вчасна оплата за електричну енергію та надані йому послуги відповідно до укладених договорів. А правом постачальника є, в тому числі, право на своєчасне та в повному обсязі отримання коштів за продану електроенергію відповідно до укладених договорів.

Ми вимушені піти шляхом, за допомогою якого ми зможемо максимально забезпечити стабільність енергопостачання в області. Тому було укладено угоду з ТОВ "Антанта Консалтінг” щодо повернення заборгованості з наших боржників. Така угода укладена з метою досудового врегулювання питання заборгованості, задля того, щоб не затягувати час і боржники не несли додаткові витрати на сплату судових витрат.

Наголошуємо, що такі заходи наразі вживаються лише стосовно систематичних неплатників. У зв'язку з цим деякі боржники можуть отримувати звернення щодо погашення заборгованості за спожиту електричну енергію не лише від ТОВ "Черкасиенергозбут”, а і від ТОВ "Антанта Консалтінг”.

Звертаємо вашу увагу:
1. Окрім ТОВ "Черекасиенергозбут” і ТОВ "Антанта Консалтінг",  а також виконавчих служб за рішенням суду, жодна фізична чи юридична особа не має права вимагати з вас повернення заборгованості за спожиту електроенергію.
2. Сплата заборгованості має відбуватися лише через установи банків (їх сайти чи мобільні застосунки), або через відділення АТ "Укрпошта”.
3. Будь-яка заборгованість за спожиту електричну енергію має сплачуватися виключно на розрахунковий рахунок ТОВ "Черкасиенергозбут”.

Ми закликаємо усіх дотримуватись договірних зобов'язань, вчасно оплачувати рахунки роблячи свій внесок у стабільність нашої енергосистеми!