Звіт за I півріччя 2023 року

24 лип 2023

Звіт за I півріччя 2023 року

Днями ТОВ «Черкасиенергозбут» підбило підсумки роботи в першому півріччі 2023 року. На нараді, яка відбулася в актовій залі компанії, взяли участь начальники відділів Товариства і керівники Центрів обслуговування споживачів.

Під час наради було проаналізовано виконання показників діяльності кожного центру обслуговування споживачів окремо в розрізі юридичних та побутових споживачів. Були надані рекомендації щодо підвищення ефективності роботи тих центрів, які мають певні недоліки у своїй діяльності.

За результатами наради були визначені основні тенденції, якими відзначилися перші пів року для Товариства.

У кількісному еквіваленті результати роботи за 6 місяців можна виразити наступним чином: корисний відпуск за цей період склав понад 149 тисяч МВт*год за вільними цінами та майже 590 тисяч МВт*год по універсальних послугах  (з них побутовим споживачам було відпущено понад – 534 тисячі МВт*год).

Заборгованість побутових споживачів ТОВ «Черкасиенергозбут» зростає. За півроку вона зросла майже на 8 млн грн: з 32,8 млн грн на 1 січня 2023 до понад 40,6 млн грн у червні 2023. Це пов’язано з забороною відключень за борги побутових споживачів.

Подальше функціонування не лише ТОВ «Черкасиенергозбут», а й усієї енергетики області цілком залежатиме від відповідальності споживачів і їх розрахунків. Як показав досвід минулого року, особливої актуальності це питання набуде в опалювальний період, коли росія буде намагатися знищувати українську енергосистему. Тому несумлінні споживачі роблять свій негативний внесок в стабільність енергетичної інфраструктури.

Варто зауважити, що з травня 2023 скасовано заборону на арешт рахунків боржників. Тому таким споживачам слід очікувати того, що ТОВ «Черкасиенергозбут» буде вживати всіх можливих заходів, в межах чинного законодавства, для зменшення простроченої заборгованості.

Перше півріччя 2023 року було непростим для ТОВ «Черкасиенергозбут», однак компанія досягла деяких позитивних результатів. Зокрема, ТОВ «Черкасиенергозбут» запропонувало дуже привабливу ціну електричної енергії для непобутових споживачів, порівняно з конкурентами. Сподіваємося, що ці позитивні тенденції триватимуть, і що компанія зможе завоювати ще більше клієнтів, які заощадять кошти, уклавши договори з нашим Товариством.

Також компанія впровадила нові зручні сервіси для споживачів, такі як «Електронний договір», і покращила умови праці співробітників по всій Черкаській області. 

Як і в попередньому році, одним з найважливіших завдань Товариства залишається - підтримка наших військових та сприяння обороноспроможності країни. У цьому році ТОВ "Черкасиенергозбут” продовжувала надавати допомогу як безпосередньо військовим частинам, так і благодійним організаціям, які співпрацюють з військовими та забезпечують їх потребу у найнеобхіднішому.  Відповідно до звернень, придбавалися тепловізори, бронежилети, приціли, медвироби, шанцевий інструмент, квадроцикл, запасні частини для автомобілів і засобів зв’язку, мобільні та супутникові телефони, планшети, радіостанції та безліч іншого. Компанія також відремонтувала багато транспортних засобів, які забезпечують мобільність підрозділів наших захисників на передовій. ТОВ "Черкасиенергозбут” і надалі робитиме все можливе, щоб допомогти нашим захисникам захистити нашу країну від російського вторгнення.

Підсумовуючи результати наради, були визначені основні цілі на наступні 6 місяців:
- забезпечення стабільного функціонування енергетики області
- надання якісних послуг у сфері постачання електричної енергії. 

Усі працівники ТОВ «Черкасиенергозбут» сподіваються, що найближчим часом, завдяки Силам оборони України настане довгоочікувана Перемога. І всі українці зможуть повернутися до звичайного мирного життя і почати спільну відбудову нашої країни. ТОВ «Черкасиенергозбут» робитиме усе, що в його силах, для досягнення цієї великої мети!