До уваги власників приватних домашніх сонячних електростанцій

07 сер 2023

До уваги власників приватних домашніх сонячних електростанцій

Шановні споживачі ‒ власники приватних домашніх сонячних електростанцій!

Щодо розрахунків за купівлю електричної енергії, виробленої в обсязі, що перевищує місячне споживання електричної енергії згідно з договорами про купівлю-продаж електричної енергії за «зеленим» тарифом приватним домогосподарством ТОВ «Черкасиенергозбут» інформує про наступне.

Станом на 7 серпня 2023 року, від НЕК «Укренерго», яка зобов’язана здійснювати відшкодування коштів відповідно до затвердженого розміру послуги зі збільшення частки виробництва електричної енергії з альтернативних джерел, не перераховані в повному обсязі кошти за червень та липень 2023 року (заборгованість складає від 50 до 100 відсотків). І таким чином на сьогодні заборгованість оператора системи передачі перед ТОВ «Черкасиенергозбут» складає понад 45 млн гривень.

Наше Товариство теж занепокоєне несвоєчасністю розрахунків, але так само є заручником ситуації в країні. Через об’єктивні причини, що викликані ситуацією в країні та військовими діями, у Товариства наразі відсутня можливість виплачувати кошти за «зеленим» тарифом своєчасно та в повному обсязі. Ми розуміємо, що це може спричинити незручності для вас, і ми працюємо над тим, щоб якнайшвидше провести розрахунки в повному обсязі.

І хотілось би ще раз наголосити, що якби НЕК «Укренерго» здійснювало оплати відповідно до термінів встановлених Постановою №153 від 30.012023 НКРЕКП, то ТОВ «Черкасиенергозбут» своєчасно провело всі б розрахунки з власниками приватних домашніх сонячних електростанцій.

ТОВ «Черкасиенергозбут» як тільки отримує кошти від оператора системи передачі, не пізніше наступного дня проводить розрахунки з усіма власниками приватних домашніх сонячних електростанцій пропорційно до заборгованості перед ними. Так 3 серпня 2023 року НЕК «Укренерго» на виконання Постанови розрахувались за червень 2022 року і в той же день наше Товариство провело відповідні розрахунки.

Не зважаючи ні на що, ТОВ «Черкасиенергозбут» і надалі буде докладати максимальних зусиль для здійснення необхідних розрахунків за «зеленим» тарифом, і сподівається, що всі вони будуть виконані у найкоротший термін і у повному обсязі.

Дякуємо за розуміння!