Інформація для споживачів-власників генеруючих установок

21 гру 2023

Інформація для споживачів-власників генеруючих установок

Шановні споживачі-власники приватних домогосподарств, електроустановки яких здійснюють виробництво електричної енергії з альтернативних джерел енергії!

Продовжуємо вас інформувати про стан розрахунків зі споживачами Товариства за вироблену електричну енергію генеруючими установками. Станом на 21 грудня 2023 НЕК «Укренерго» не підписані акти приймання-передачі наданих послуг із забезпечення збільшення частки виробництва електричної енергії з альтернативних джерел за липень, серпень, вересень, жовтень, листопад 2023 року та не проведена оплата Послуги, що спричинило проблему з оплатою за вироблену електричну енергію генеруючими установками. 

На даний час Товариством проводиться звірка даних з Датахаб і умовами Договору, продовжуються виявлятися випадки перевищень в погодинних значеннях виробництва над встановленою потужністю генеруючої установки по даних Датахаб та погодинних даних від ОСР.

Ми продовжуємо вживати всіх можливих заходів, які належать до компетенції Товариства, для врегулювання зазначеної ситуації. А зі свого боку закликаємо споживачів віднестися з розумінням до продовження терміну оформлення Актів купівлі-продажу електричної енергії, виробленої в межах обсягів, які відповідають законодавству і умовам Договору.

Кошти споживачам за купівлю електричної енергії за «зеленим тарифом» будуть виплачені після отримання  Послуги від  НЕК «Укренерго».